Minél többféle sajt van benne, annál finomabb.

Hozzávalók / 4 adag

60 dkg finomliszt
5 dkg friss élesztő
1 dl tej
1 teáskanál cukor
25 dkg margarin
2 kávéskanál só
3 db tojássárgája
3 dl tejföl
15 dkg trappista sajt
15 dkg füstölt sajt
1 db tojásfehérje (tetejére)

Elkészítés

Az élesztőt felfuttatjuk egy kis tejben a cukorral együtt.
A lisztet kimérjük egy tálba, hozzáadjuk a margarint, sót, élesztőt, tojássárgáját és a tejfölből annyit, hogy a tészta összeálljon.
Jól összegyúrjuk, és félretesszük 15 percig pihenni.
Lisztezett felületen a tésztát 2 cm vastagságúra nyújtjuk, megszórjuk reszelt trappista sajttal, és hajtogatjuk.
Ismét 15 percig pihentetjük. Ismét kinyújtjuk, hajtogatjuk, és 15 percig állni hagyjuk.
1 cm vastagságúra nyújtjuk. Berácsozzuk a tetejét, és pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk.
Sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk, tetejüket megkenjük tojásfehérjével, megszórjuk reszelt sajttal, és előmelegített sütőben készre sütjük.