Ilyen formában még tutira nem ettél caprese-t!

Hozzávalók / 4 adag

A golyókhoz
50 dkg paradicsom
250 g DESPAR mini mozzarella (golyók)
200 g SPAR búza finomliszt
3 db SPAR Natur*pur Bio tojás
200 g zsemlemorzsa

A mártogatóhoz
450 g SPAR natúr joghurt
1 gerezd fokhagyma
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
1 lime-ból nyert limelé
1 tk római kömény
0.5 csokor petrezselyem
0.5 csokor bazsalikom

Elkészítés

A paradicsomok közepét óvatosan eltávolítjuk a magház eltávolítóval, majd megtöltjük a mozzarellával.
Először lisztbe, majd a felvert tojásba mártjuk, végül a zsemlemorzsába. Utána még egyszer a tojásba és zsemlemorzsába. Fagyasztóba tesszük, míg elkészítjük a mártogatóst.
Egy tálba öntjük a joghurtot, belereszeljük a fokhagymát, fél-fél csokor aprított bazsalikomot és petrezselymet és fél lime levét. Sózzuk, borsozzuk, és egy kevés római köménnyel is megszórjuk, majd jól elkeverjük.
Egy serpenyőben olajat hevítünk, majd néhány perc alatt aranybarnára sütjük a golyókat.