Ez egy rendkívül finom, mutatós és könnyen elkészíthető süti.
Hozzávalók / 8 adag
A piskótához
6 db tojás
6 ek porcukor
1 dl napraforgó olaj
6 evőkanál finomliszt
1 csomag sütőpor
2 ek cukrozatlan kakaópor
A krémhez
2 csomag vaníliás pudingpor
6 ek cukor
25 dkg porcukor
0.5 l tej
25 dkg margarin
50 dkg tehéntúró
3 ek sárgabaracklekvár (szükség szerint)
20 g zselatin
0.5 l növényi habtejszín
Elkészítés
A tojások sárgáját kikeverjük a porcukorral, majd hozzáadjuk az étolajat, a lisztet, a sütőport és a kakaóport.
A tojások fehérjét kemény habbá verjük, és óvatosan a kakaós masszába forgatjuk.
A tésztát sütőpapírral bélelt tepsiben, előmelegített sütőben megsütjük. Mielőtt kivennénk a sütőből, tűpróbával ellenőrizzük, hogy jó-e már. Ha tészta ragad a tűre, még visszatesszük.
Tiszta konyharuhára, vagy rácsra borítjuk a piskótát, lehúzzuk róla a sütőpapírt, és hagyjuk kihűlni.
A pudingokat a kristálycukorral és a tejjel a csomagoláson leírtak szerit elkészítjük.
A margarint kikeverjük a porcukorral, majd villával beletörjük a túrót, végül összekeverjük a pudinggal.
A habtejszínt kemény habbá verjük. 2/3 részét belekeverjük a krémbe, 1/3 részét félretesszük.
A tepsit áttöröljük papírtörlővel, és visszarakjuk bele a piskótát.
A piskótára kenjük a krémet, a krémre pedig vékony rétegben lekvárt kenünk, majd a maradék Hulalát tortalapáttal, vagy evőkanállal szétterítjük a sütin.
Tetejére ízlés szerint ét-vagy tejcsokit reszelünk.
Min. 2-3 órát, de legjobb, ha egy éjszakát hűtőben pihentetjük. Jó étvágyat!
0 Megjegyzések