A sűrű paradicsomszószos halfilé remekül passzol ehhez a könnyen elkészíthető, koktélparadicsomos tésztához.

Hozzávalók / 2 adag

360 g olaszos tőkehalfilé
3 db újhagyma
1 marék bazsalikom
20 dkg koktélparadicsom
2 ek olívaolaj
2 gerezd fokhagyma
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
15 dkg farfalle
35 g parmezán sajt

Elkészítés

A tésztát sós vízben megfőzzük.
Az olaszos tőkehalfilét 200°C-ra előmelegített sütőbe tesszük 40 percre.
Az újhagymát felkarikázzuk, a bazsalikomot felaprítjuk, a koktélparadicsomokat negyedekbe vágjuk.
Az olívaolajon egy picit megpirítjuk a reszelt fokhagymát, majd rádobjuk a paradicsomot. Sózzuk-borsozzuk, és hagyjuk, hogy egy kis levet engedjen.
Hozzákeverjük az újhagymát, megvárjuk, amíg kicsit az is összeesik, majd hozzáforgatjuk a leszűrt tésztát.
Megszórjuk a bazsalikommal, parmezánt reszelünk hozzá, és az egészet összeforgatjuk.
A paradicsomos tésztát két tányérra kiszedjük, a halfilét megfelezzük, és a tésztára fektetve, egy kevés friss bazsalikommal megszórva tálaljuk.