Pikáns olasz saláta extra gyorsan, ínyenceknek!

Hozzávalók / 4 adag

3 db zsemle
1 db lila hagyma
2 gerezd fokhagyma
200 g csirkemell filé
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
4 ek olívaolaj
300 g színes paradicsom
250 g  mozzarella
1 ek balzsamecet
1 tk akácméz
1 marék bazsalikom

Elkészítés

Egy serpenyőben kevés olívaolajat hevítünk, és megpirítjuk rajta a felkockázott zsemléket, majd félretesszük.
A felkockázott csirkemelleket sózzuk-borsozzuk, kevés olívaolajat öntünk újra a serpenyőbe, belereszeljük a fokhagymát, és megpirítjuk rajta a csirkemelleket. Félretesszük, és ugyanebben a serpenyőben néhány perc alatt megfuttatjuk a paradicsomokat is.
A balzsamecetet elkeverjük 1 ek. olívaolajjal és mézzel. A lila hagymát vékony szeletekre vágjuk.
Egy nagy tálban összekeverjük a pirított zsemlekockákat a csirkemellel és paradicsommal, majd a tálba dobjuk a mozzarellagolyókat és a felszeletelt lila hagymát. Keverünk rajta egyet, majd megszórjuk bazsalikomlevelekkel és a balzsamecetes öntettel.