Ha igazán különleges partifalatkával szeretnéd meglepni a társaságot, készítsd el ezt!

Hozzávalók / 4 adag

A pestóhoz
1 csokor bazsalikom
40 g kesudió
0.5 citromból nyert citromlé
50 g fenyőmag
1 dl olívaolaj
50 ml víz
1 gerezd fokhagyma
só ízlés szerint
10 dkg grana padano

A falatkához
280 g vajas leveles tészta
150 g paradicsom
15 dkg prosciutto
1 marék bazsalikom
10 dkg grana padano

Elkészítés

A pestóhoz az alapanyagokat (kivéve a sajt) az aprítógépben pépesre daráljuk, majd hozzáadjuk a reszelt parmezánt, és még egyszer ledaráljuk.
A leveles tésztát kicsomagoljuk, és 9 egyenlő négyzetre vágjuk. 1-1 ek. pestót teszünk a négyzetek közepére, majd néhány felkarikázott paradicsomszeletet. Kevés reszelt parmezánnal megszórjuk, és 10-15 perc alatt megsütjük.
Sonkával és bazsalikomlevelekkel díszítjük.