A sült kápia paprikából készült krém remekül illik az édesburgonyás gnocchihoz, az i-re pedig a ropogósra pirított bacon teszi fel a pontot. 

Hozzávalók / 5 adag

hozzávalók a gnocchihoz
50 dkg főtt édesburgonya
50 dkg finomliszt
2 kávéskanál só
frissen őrölt szerecsendió ízlés szerint
10 dkg pirított bacon

hozzávalók a paprikakrémhez
75 dkg kápia paprika (9-10 darab)
1 db lila hagyma
1 kávéskanál őrölt fűszerkömény
0.5 kávéskanál fahéj
1 kávéskanál chilipehely
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
50 ml olívaolaj

Elkészítés

gnocchi
A főtt, hámozott édesburgonyát krumplinyomón átnyomjuk. Hozzáadjuk a finomlisztet, belereszeljük a szerecsendiót, sózzuk, majd az egészet összegyúrjuk.
A tésztát belisztezett felületen 1,5 cm vékonyra nyújtjuk, majd csíkokra vágjuk, amiket aztán 1,5-2 cm-es téglalapokra vágunk. Ezután egy villát lefelé fordítunk, és a domború oldalán végiggördítjük a pici kis tésztakatonákat - ettől kapják meg jellegzetes csíkjaikat.
Egy nagy lábasban vizet forralunk, és több adagban kifőzzük benne a gnocchit- onnan tudjuk, hogy megfőttek, hogy a víz tetejére felúsznak.

paprikakrém
A paprikákat megmossuk, és szárazra töröljük, a lila hagymát félbevágjuk. Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük őket. 200°C-on nagyjából 40-45 percet sütjük, amíg a héja megfeketedik.
A megsült paprikákat hagyjuk egy picit hűlni, majd húzzuk le a héjukat, és csumázzuk ki őket. (Ha biztosra szeretnénk menni, a sütőből kivett paprikákat tegyük egy mély tálba, fedjük le, és hagyjuk a saját gőzében állni egy negyed órát. Így még könnyebb lesz leszedni a héját.) A sült hagymákról húzzuk le a külső réteget.
A paprika húsát és a lila hagymát egy tálkába rakjuk, megszórjuk köménnyel, fahéjjal és chilipehellyel, sózzuk-borsozzuk. Hozzáöntünk nagyjából fél deci olívaolajat, és egyneműre pürésítjük.