Végtelenül egyszerű és (szerintem) nagyon finom recept. Vegán, kevés hozzávalóból, ugyanakkor a kömény és a füstölt paprika megadja neki a magyaros/pörköltes ízt.

Hozzávalók / 4 adag

3 ek olívaolaj
1 kg cukkini
3 közepes db vöröshagyma
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
1 teáskanál őrölt fűszerkömény
0.5 teáskanál füstölt pirospaprika

Elkészítés

Kockázzuk apróra a hagymákat, és olívaolajon dinszteljük üvegesre.
Daraboljuk fel a cukkinit, és adjuk a hagymához.
Adjuk hozzá a fűszereket.
Fedő alatt főzzük, időnként keverjük meg, amíg a cukkini megpuhul. Én adtam hozzá kb. fél liter vizet is, mert levesesen szeretem, de ez elhagyható, mert a cukkini enged magából levet.
Barna rizzsel/teljes kiőrlésű tésztával/bulgurral, stb. tálaljuk. A képen kölessel.