Tegnap is találtam a boltban egy érdekes gabonát - zabtöret. Ránézésre hasonlít a bulgurhoz, hasonló az íze is.

Hozzávalók / 2 adag

1 db hosszúkás szeletekre vágott póréhagyma (kb. 90 gramm)
2 ek repceolaj
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
1 kávéskanál őrölt koriandermag
150 g spenót (fagyasztott, leveles)
1 csokor kapor (esetleg szárított vagy fagyasztott)
1 gerezd fokhagyma
80 g tört zab (egy kávéscsésze)
6 dl víz (négy kávéscsésze)

Elkészítés

Tisztítsuk meg a póréhagymát, és vágjuk fel kb 5 cm hosszú, 3-4 mm széles csíkokra (ha vöröshagymát használunk, akkor karikára vágjuk).
Fonnyasszuk meg két evőkanál repceolajon (vagy amilyen zsiradékot szeretünk használni). Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és fűszerezzük meg őrölt korianderrel.
Adjuk hozzá a spenótot, nem baj, ha még nem olvadt fel. Adjunk hozzá két kávéscsésze vizet, a felaprított fokhagymát és a kaprot (én fagyasztott kaprot használtam, egy nagy evőkanálnyit). Alaposan keverjük meg, és fedő alatt, takarék lángon pároljuk 5-6 percig.
Adjunk hozzá 1 kávéscsészényi zabtöretet, majd még 2 kávéscsészényi vizet, majd fedjük le, és kb. 10-15 perc alatt főzzük puhára. Kevergessük meg néha, ha a zab puha, már tálalhatjuk is.