Csatlakozz hozzánk

Friss receptek

Hirdetés

Gombás-pórés rizottó

Gyors és egyszerű étel. Remek kármentő, mert maradék sültekkel a végén fel lehet dúsítani, vagy húsevők tehetnék bele csirkemellet. Ízlés kérdése.

Hozzávalók / 4 adag

50 dkg csiperkegomba
15 dkg füstölt szalonna
2 közepes db sárgarépa
1 db póréhagyma
20 dkg rizottó rizs
12 dl alaplé
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
őrölt fűszerkömény ízlés szerint

Elkészítés

Aprítsuk fel a zöldségeket. A szalonnát süssük zsírjára, majd a szűrőkanállal szedjük ki.
Zsiradékon pároljuk félkészre a pórét és a répát.
Majd adjuk hozzá a gombát és a rizst, és pirítsuk tovább, amíg a gomba meg nem sül kissé, és a rizs üveges nem lesz.
Adjuk hozzá fűszereket, és sózzuk meg.
Öntsük fel alaplével, és főzzük készre a rizst. Ha lefő az alaplé, folyamatosan pótoljuk.

Nincsenek megjegyzések