Aki tartalmasabbnak szereti, ő tehet bele pár darab felkockázott burgonyát.

Hozzávalók / 4 adag

1 közepes db brokkoli
3 közepes db sárgarépa
2 dl főzőtejszín
2 közepes db lila hagyma
1 db leveskocka
5 dkg vaj
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
1 csipet szerecsendió
1.5 l víz
10 dkg sajt

Elkészítés

A brokkolit rózsáira szedjük, a sárgarépát meghámozzuk, felkarikázzuk, a hagymát felkockázzuk.
A vajat felolvasztjuk, megpirítjuk rajt a felkockázott hagymát.
Hozzáadjuk a répát, brokkolit, és annyi vizet öntünk rá, amennyi ellepi.
Beletesszük a húsleveskockát, ízlés szerint sózzuk, fűszerezzük.
Amikor megpuhultak a zöldségek, hozzáadjuk a tejszínt, és összeturmixoljuk. Pár percig még főzzük.
Tálaláskor reszelt sajttal kínáljuk.