Kifejezetten finomra sikerült.

Hozzávalók / 6 adag

1000 g csirkemell filé
400 ml főzőtejszín
200 g mirelit zöldborsó
200 g teljes kiőrlésű szarvacska tészta
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
100 g trappista sajt
1 dl víz

Elkészítés

Egyforma kockára vágjuk az előkészített csirkemellfilét, beletesszük a lassúfőzőbe. Ráöntünk két doboz főzőtejszínt és kb. 1 dl vizet. Hozzáadjuk a mirelit zöldborsót.
Sóval, borssal ízesítjük (lehet hozzá ételízesítőt is adni). Beállítjuk 2-es (high) programon 3:30-ra a főzési időt, és lefedjük a tetejével.
Kimérjük a teljes kiőrlésű tésztát, és amikor még 35 perc van vissza a főzési időből, beleöntjük a lassúfőzőbe. Keverünk rajta egyet, után sózunk, és lefedjük a maradék időre.
Amikor letelt az idő és átváltott a gép melegen tartó módba (nálam ez 10 perc), beletesszük a reszelt sajtot, összekeverjük, és ismét lefedjük.
Tálalásig maradhat a gépben.