Sztrapacska isteni finom vargányával felturbózva.

Hozzávalók / 4 adag

150 dkg SPAR csemege füstölt szalonna
1 db vöröshagyma
1 kg burgonya
2 db SPAR friss mélyalmos tojás
35 dkg SPAR búza finomliszt (30-40 dkg)
270 g SPAR PREMIUM tejföl
50 dkg juhtúró
30 dkg vargánya gomba
só ízlés szerint
bors ízlés szerint

Elkészítés

A burgonyákat megtisztítjuk, meghámozzuk és lereszeljük. Finoman megsózzuk, majd jól kinyomkodjuk.
Jöhet a reszelt burgonya mellé liszt, a tojás és egy kevés víz, és ragacsos tésztát gyúrunk belőle.
Forró sós vízbe szaggatjuk, néhány percig főzzük, majd leszűrjük.
A szalonnát zsírjára pirítjuk, majd a pörcöt félretesszük.
A vékony szeletekre vágott gombát néhány perc alatt megfuttatjuk az előbb használt serpenyőben, majd félretesszük.
Ugyanabban a serpenyőbe öntjük a finomra vágott hagymát, 1-2 perc alatt megfonnyasztjuk, majd jöhet mellé a túró és tejföl. Elkeverjük egy kevés vízzel, és néhány percig főzzük.
Beletesszük a sztrapacskát és a gombát, jól összekeverjük, majd a pirított szalonnával tálaljuk.