Gyors ázsiai pirított marha wokban.
Hozzávalók / 2 adag
1 dl rizsecet
1.5 dl víz
50 g nádcukor
1 kávéskanál só
2 közepes db lila hagyma
3 ek napraforgó olaj
1 közepes db vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 db csillagánizs
chili ízlés szerint
400 g darált marhahús
1.5 ek halszósz
0.5 csokor thai bazsalikom (vagy bazsalikom és menta)
Elkészítés
A savanyított hagymához az ecetet és a vizet egy tálba öntjük, majd hozzáadjuk a cukrot és a sót. Addig keverjük, míg fel nem oldódik, majd hozzákeverjük a vékonyra szeletelt hagymát, és hagyjuk állni.
Közben az olajat felhevítjük a wokban, beletesszük a durvára vágott hagymát és fokhagymát, majd néhány percig pirítjuk. Hozzáadjuk a csillagánizst és a chilit, elkeverjük, majd beletesszük a darált húst, és alaposan átpirítjuk. Hozzáadjuk a halszószt és a durvára vágott bazsalikomot és mentát.
A pirított marhahúst tálalásnál megszórhatjuk sült hagymával, és főtt rizzsel és a savanyított hagymával és egy-egy limecikkel tálaljuk.
0 Megjegyzések