Hozzávalók

1 csipet só
1 l víz
1 dl tejföl
2 darab burgonya
1 csipet egész fekete bors
1 fej hagyma
30 dkg karfiol
1 darab zöldségleves kocka

Leírás

1 fej apróra vágott hagymát, kevés olajon megpirítok. 2 szem krumplit, kis kockákra vágok, 30 dkg karfiolt rózsáira szedek és 1 sárgarépát, karikára vágok. 1 paradicsomot meghámozok, kimagozom és csíkokra vágom. Az összes zöldséget, néhány percig, a hagymás olajon pirítom, majd felöntöm 1 liter vízzel. Gyengén sózom és beledobok egy zöldségleves-kockát. Ha a zöldségek puhára főttek, apró tésztát (csillag, eperlevél stb.) főzök a levesbe. Tejföllel behabarom. Apróra vágott petrezselyemmel megszórom és fokhagymás pirítóssal tálalom.