Hozzávalók

1 csipet só
1 doboz tejföl
1 darab burgonya
1 darab sárgarépa
1 csipet egész fekete bors
1 csokor petrezselyemzöld
2 evőkanál búzadara
2 darab babérlevél
1 csipet őrölt kömény
1 evőkanál pirospaprika
1 darab petrezselyemgyökér
20 dkg szalonna
30 dkg darált hús

Leírás

20 dkg füstölt szalonnát felkockázunk, kisütjük a zsírjából, majd kiszedjük. A visszamaradt zsíron megpárolunk 1 kis fej kockára vágott vöröshagymát, fehérrépát, sárgarépát, zellert, karalábét, krumplit, majd húslével felöntjük. Teszünk bele 2 db babérlevelet, visszatesszük a szalonnát, majd együtt megfőzzük. Közben elkészítjük a húsgombócokat. 30 dkg darált húst sózunk, borsozunk ízlés szerint, hozzáadunk fél csokor apróra vágott petrezselymet, 1 evőkanál pirospaprikát, 2 evőkanál búzadarát és pici gombócokat készítünk. Amikor a zöldségek megpuhultak, beletesszük a gombócokat, és kb. 10 percig főzzük. A végén, 1 tejföllel behabarjuk. Nem egy fogyókúrás leves, de garantálom az egész család kedvence lesz.