Hozzávalók

2 gerezd fokhagyma
1 darab citrom leve
2 szál sárgarépa (10 dkg)
1 darab cukkini
1 csipet tárkony
20 dkg csirkemell (filé)
10 dkg gomba
1 darab kaliforniai paprika (piros)
1 szál fehérrépa
1 darab gyömbér (gumó 5 dkg, vagy 1 kk. gyömbérpor)
1 darab zellergumó (5 dkg)
25 dkg karalábé
1 szál póréhagyma
1 evőkanál keményítő
20 dkg karfiol
1 l alaplé (húslé 2 db leveskockából)

Leírás

A csirkemell-filét vékony csíkokra vágjuk és a húslében feltesszük főni. A sárgarépát, a gyökeret és a zellert vékony hasábokra aprítjuk és a leveshez adjuk. Sózzuk, borsozzuk, belereszelünk fél gyömbérgumót, teszünk bele kevés zúzott fokhagymát és ízesítjük késhegynyi erős pirospaprikával. A tárkonyecetet, a mézet és a szójaszószt is a leveshez adjuk, majd tovább főzzük. A kaliforniai paprikát, egy kisebb cukkinit és a póréhagymát vékony csíkokra vágjuk és ezt is a levesbe tesszük. Hozzáadjuk a szeletekre vágott gombát és a karfiolt, majd ízesítjük. Tálaláskor, apróra vágott petrezselyemzölddel díszítjük.