Hozzávalók

1 evőkanál liszt
2 dl tejszín
1 fej hagyma
1 l húsleves (lehet kockából)
1 csokor petrezselyem
10 dkg gomba
1 csomó zöldség (vegyes)
1 evőkanál tárkonyecet
1 kg pulykahús (pulykamellfilé)

Leírás

A húst felkockázzuk, majd a közben aranysárgára pirított kockázott hagymára tesszük. Sózzuk és borsozzuk, majd megszórjuk az apróra vágott petrezselyemmel, és felöntjük kevés alaplével.A felkockázott gombát és zöldséget is a húshoz adjuk. Lassú tűzön megpároljuk az egészet, majd ráöntjük a maradék levesalapot. Pici olajon a liszttel rántást készítünk, és besűrítjük a levest. Ezután jön bele még a tejszín, amivel jól kiforraljuk. Ízlés szerint savanyítjuk, és forrón tálaljuk.