Hozzávalók

1 csipet só
1 kanál cukor
1 gerezd fokhagyma
1 dl olívaolaj
8 szelet sonka
5 dkg vaj
1 csipet egész fekete bors
1 dl tejszín
1 darab fahéj
1 darab szegfűszeg
1 darab sütőtök
1 darab narancs

Leírás

A sütőtököt hámozzuk meg és szedjük ki a magokat a belsejéből. Sózzuk és borsozzuk, locsoljuk meg olívaolajjal és előmelegített sütőben, 180-200 fok között, süssük meg. Ha megsült, aprítsuk fel. A vajat az olívaolajjal melegítsük fel és rakjuk bele a sütőtököt. Fűszerezzük és reszeljük rá a narancshéját, majd facsarjuk rá a levét. Öntsük fel vízzel és forraljuk ki. 5-10 perc forralás után, emeljük ki a szegfűszeget és a fahéjat (lehet használni őrölt fűszereket is). Turmixoljuk le a levest és ezután, forraljuk ki újra. Ízesítsük be a levest, majd a végén, hőkiegyenlítéssel adjuk hozzá a tejszínt.