Hozzávalók

1 csipet só
1 evőkanál liszt
2 dl tejföl
50 dkg burgonya
1 darab citrom leve
1 csipet egész fekete bors
2 darab alma (savanykás)
1 tk majoranna
1 csokor petrezselyemzöld
1 mk fehérbors (őrölt)
1 evőkanál pirospaprika
1 evőkanál ételízesítő

Leírás

A krumplit megtisztítjuk és egyforma, kis kockákra vágjuk. A citrom levét kicsavarjuk. A megmosott, héjas almát kicsumázzuk és ugyancsak felkockázzuk. A citromlével meglocsoljuk, majd jól összekeverjük. A krumplikockákat 1 liter vízbe tesszük. Hozzászórjuk az ételízesítőt, majoránnát, a borsot és a pirospaprikát, majd felforralva megfőzzük. Csak akkor öntjük bele a citromos almát, ha már puha a krumpli. Még 5 percig főzzük. Ezután, belekeverjük a közben 1/2 dl vízzel és a tejföllel simára kevert lisztet, majd behabarjuk a levest. Jól kiforraljuk. Végül, a cukorral és a finomra vágott petrezselyemmel ízesítjük, de már nem forraljuk. Melegen és hidegen is nagyon jó.