Hozzávalók

1 csipet só
3 evőkanál liszt
1 csipet egész fekete bors
1 darab citrom
2 cl tejszín
1 fej hagyma
1 darab jégsaláta
10 dkg teavaj
1 csokor medvehagyma
1 darab fejes saláta

Leírás

Vajon megfuttatjuk a felaprított hagymát, közben összetépkedjük a fejes salátát és felaprítjuk a jégsalátát. A medvehagymát lepároljuk, egy pyrex párolóedényben. Megszórjuk liszttel a levesalapot, elkeverjük, és felengedjük forró vízzel. Ízesítjük és alaposan kiforraljuk. Alaposan leturmixoljuk és tejszínnel dúsítjuk. Át is szűrhetjük, úgy még finomabb. Reszelt citromhéjjal tesszük tökéletessé. Tálaláskor, a párolt medvehagymát adjuk hozzá, betétként.