Hozzávalók

1 gerezd fokhagyma
1 darab paradicsom
1 darab vöröshagyma
2 darab sárgarépa
2 szelet citrom
1 evőkanál tárkony
2 szál petrezselyem
10 dkg gomba
10 dkg zöldborsó
1 darab zöldpaprika
60 dkg sertéshús

Leírás

A kicsi kockákra vágott combot, hideg vízben feltesszük főni. Forrás után, leöntjük róla a vizet és lemossuk a húst. Egy másik edényben, az apróra vágott zöldséget, sárgarépát kevés olajon lepirítjuk. Rátesszük a húst, felöntjük vízzel, beletesszük a babérlevelet, sót, borsot, szegfűborsot, fokhagymát, hagymát, paprikát és a paradicsomot. Amikor a hús kezd puhulni, beletesszük a zöldborsót és a gombát. Ha megfőtt, beletesszük a petrezselyem zöldjét és a tárkonyt. Miután levettük a tűzről, beletesszük citromkarikákat (csak 20 percig hagyjuk a levesben).