Hozzávalók

1 csipet só
2 tk liszt
1 l víz
10 evőkanál cukor
1 darab citrom leve (és hámozott héja)
1 csipet egész fekete bors
6 darab tojás sárgája
fahéj
2 szem szegfűszeg
1 l fehérbor (fehér asztali bor)

Leírás

A bort a vízzel, a citrom levével, hámozott héjával, a fahéjjal és a szegfűszeggel felforraljuk úgy, hogy az egész felszíne habos legyen, de forralva ne főzzük egy-két percnél tovább, mert elmegy az ereje és az íze. Egy másik főzőedényben a tojás sárgákat a cukorral és a liszttel keverjük habosra, s a forró bőrt, folyton kevergetve, előbb cseppenként, majd egyenletes sugárban öntsük hozzá. Tegyük a tűzre, s habverővel kevergetve addig forraljuk, míg a leves besűrűsödik. Átszűrve, csészékben tálaljuk. Tehetünk rá tejszínhabot, de adhatjuk pirított kifli- karikákkal is.