Hozzávalók / 4 adag

4 db tojás
5 dkg vaj
10 dkg finomliszt
2.5 dl tej
10 dkg porcukor
10 dkg sárgabaracklekvár
15 dkg dió (darált)
1 csomag vaníliás cukor
1 dl napraforgó olaj

Elkészítés

A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük fel.

A tojás sárgáját robotgép segítségével kikavarjuk a vajjal, majd hozzáadjuk a csipet sót, a lisztet, majd apránként a tejet.

A felvert habot óvatosan a masszába keverjük, és így egy sűrű palacsintatésztát kapunk.

A tésztát palacsintaként kisütjük úgy, hogy a palacsintáknak csak az egyik oldalát sütjük meg, és a kisült tésztát rétegesen egymás tetejére tesszük.

A rétegeket felváltva lekvárral, illetve cukros/vaníliacukros dióval szórjuk meg.

Az utolsó palacsintát a sült felével a többi tetejére fordítjuk, és azt cukros dióval szórjuk meg. Kb. 8-10 réteg jön ki ebből a tészta mennyiségből.