Hozzávalók / 4 adag

hozzávalók a palacsintához
16 dkg finomliszt
1 ek cukor
1 csipet só
1 db tojás
70 ml víz
3 dl tej
0.5 ek napraforgó olaj (sütéshez)

hozzávalók a sonkakrémhez
25 dkg füstölt-főtt sonka
1 ek vaj
1 db dinsztelt vöröshagyma
3 ek tejföl
50 g edami sajt
1 teáskanál mustár
só ízlés szerint
bors ízlés szerint

hozzávalók a panírhoz
10 dkg finomliszt
2 db tojás
10 dkg zsemlemorzsa

Sütőzsiradék
Minden fázishoz
3 dl napraforgó olaj

Elkészítés

palacsinta
A palacsinta hozzávalóit egy tálba kimérjük, és csomómentesre keverjük. Ha szükséges, adunk hozzá még egy kevés lisztet vagy folyadékot.

A palacsintasütő tepsit olajjal kikenjük, és a palacsintákat egyesével kisütjük (nagyjából 6-8 darab lesz belőle).

sonkakrém
A felszeletelt sonkát, a kevés vajon megdinsztelt hagymát, a lereszelt sajtot, a tejfölt és a mustárt robotgépbe tesszük.

Sózzuk-borsozzuk, és krémesre aprítjuk.

összeállítás
A palacsintákat megkenjük a sonkakrémmel. Kétoldalt visszahajtjuk egy-egy ujjnyi széles sávban, majd rá merőlegesen feltekerjük.

A palacsintatekercseket liszt-tojás-zsemlemorzsa sorrendben bepanírozzuk, vigyázva, hogy mindenhol befedje.

Forró olajban mindkét oldalán aranybarnára sütjük őket.