Hozzávalók / 4 adag

2 közepes db alma
30 dkg finomliszt
3 db tojás
7 dl tej
3 ek cukor
6 dkg vaj (olvasztott)
3 ek napraforgó olaj

Elkészítés

Az almát meghámozzuk és lereszeljük.

A lisztet, a cukrot, a vajat, tojást és tejet egy tálba öntjük, és csomómentesre keverjük. Hozzáadjuk a lereszelt, kinyomkodott almát, és jól összekeverjük.

Hűtőbe tesszük 2-3 órára, de akár egy éjszakát is kibír.

A serpenyőt kikenjük egy kis olajjal, és egyesével kisütjük a palacsintákat. Több idő kell neki, mint a sima palacsintának, és mikor a serpenyőbe tesszük, kicsit mozgassuk meg benne a reszelt almát, így biztosan mindenhova jut az almából.

Még melegen, porcukorral megszórva tálaljuk.