Hozzávalók / 4 adag

500 g tészta (fettuccine, de lehet másmilyen is)
1 kis fej vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
3 ek olívaolaj
100 g füstölt szalonna (nagyon apró kockákra vágva)
6 dl habtejszín
3 dkg vaj
1 db tojás
1 dl fehérbor (száraz)
4 közepes db cukkini (szép)
2 teáskanál lestyán
20 dkg csirkemell filé
10 dkg parmezán sajt

Elkészítés

A tésztát sós vízben fogkeményre főzzük - vagyis nem főzzük agyon. Szűrjük le, a főzővízből egy merítőkanálnyit tegyünk félre.

A hagymát a szalonnával együtt jól megpirítjuk, az utolsó 1-2 percben nyomjuk hozzá a fokhagymát. Szórjuk meg lestyánnal. Ekkor öntsük rá a tejszínt, a főzőlevet, a bort, és forraljuk sűrűbbre. A végén keverjünk bele egy felvert tojást. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.

Közben egy másik serpenyőben pirítsuk meg a csirkemellet (tetszés szerint fűszerezhető), majd szedjük ki. Öntsük a helyére a cikkekre vágott cukkinit, és pirítsuk le azt is. Só, bors a végén.

A tejszínes szószt öntsük rá a cukkinire, keverjük hozzá a csirkemellet, majd a kifőtt tésztával tálaljuk, parmezánnal megszórva.