Hozzávalók / 12 adag
Kekszes réteg
20 dkg keksz
9 dkg vaj
Mascarpone-réteg
50 dkg mascarpone
20 dkg fehér csokoládé
500 ml habtejszín
10 dkg porcukor
1 citromból nyert citromlé
1 citromból nyert citromhéj
1 kávéskanál vanília kivonat
12 g zselatin
60 g víz
Tetejére
20 dkg málna (bármilyen gyümölccsel helyettesíthető)
Elkészítés
Kekszes réteg
A kekszes réteghez a kekszet ledaráljuk, a vajat megolvasztjuk, összekeverjük, és egy 22 cm-es tortaforma aljába nyomkodjuk, majd hűtőbe tesszük.
Mascarpone-réteg
A zselatint ötszörös mennyiségű hideg vízbe áztatjuk, és hűtőbe tesszük.
A fehér csokoládét 100 ml tejszínnel vízgőz felett összeolvasztjuk.
A mascarponet habverővel kicsit átkeverjük. Hozzáadjuk a hideg habtejszínt (400 ml), a porcukrot, a vanília kivonatot, a citrom levét és héját. Robotgéppel simára keverjük, hogy ne legyenek benne mascarpone-darabok, de ügyeljünk arra, hogy ne verjük fel a tejszínt!
A zselatint kivesszük a hűtőből, beletesszük a meleg olvasztott csokoládés keverékbe, és csomómentesre keverjük. Hozzáadjuk a mascarponés keverékhez, és robotgéppel simára keverjük. (Nem szükséges a legnagyobb fokozaton, itt is vigyázzunk, hogy a tejszín ne verődjön kemény habbá. Akkor jó a massza, ha kicsit folyós.)
A kekszes réteg tetejére tesszük.
Tetejére
A mascarponés réteg tetejére friss gyümölcsöket szórunk, és 2-3 órára a hűtőbe tesszük.
0 Megjegyzések