Hozzávalók / 8 adag

70 dkg spagetti tészta
50 dkg darált marhahús
50 dkg darált sertéshús
25 dkg húsos füstölt szalonna
1 nagy db vöröshagyma
1 közepes db sárgarépa
5 gerezd fokhagyma
50 dkg koktélparadicsom
50 dkg több féle paradicsom
2 szál friss rozmaring
1 csokor friss bazsalikom
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
50 ml olívaolaj
15 dkg parmezán sajt
3 dl vörösbor

Elkészítés

Melegítsük elő a sütőt 200°C-ra.

Egy nagy edényben pirítsuk meg a szalonnát és a rozmaringot egy kis olívaolajon.

Adjuk hozzá a felaprított hagymát, a fokhagymát, apró kocka sárgarépát, és süssük további három percig, hogy megpuhuljanak, mielőtt a darált húst hozzáadjuk.

Tegyük az edénybe a húst, pirítsuk 4-5 percig. Mehet rá a jó adag felkockázott paradicsom, majd a vörösbor, forraljuk kissé össze, keverjük hozzá a durvára vágott bazsalikomot. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint.

Forraljuk fel, és lefedve tegyük az előmelegített sütőbe egy órára.

A sütési idő vége felé megfőzzük a spagettit egy nagy fazék lobogó, sós vízben. Majd szűrőben kissé lecsöpögtetjük, és azonnal hozzá is keverhetjük a friss, forró szószhoz.

Rengeteg reszelt parmezánnal és friss bazsalikommal tálaljuk.