Gyors, egyszerű, húsmentes ebéd, nagyon finom, ez lett az egyik kedvencünk! 

Hozzávalók / 4 adag

1 nagy db vöröshagyma
2 közepes db cukkini
500 g csiperkegomba
3 ek tejföl
2 ek finomliszt
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
1 csipet petrezselyem
1 ek napraforgó olaj
1 gerezd fokhagyma
3 dl víz
1 db leveskocka (pörkölt)
1 kk fűszerpaprika

Elkészítés

Megpucoljuk a zöldségeket, majd megmossuk, aztán közepes darabokra vágjuk őket.

A hagymát kevés olajon megfuttatjuk, aztán mehet is bele a cukkini és a gomba. Sózzuk, borsozzuk, és addig főzzük, amíg el nem fő a leve.

Felöntjük vízzel, majd beletesszük a pörköltkockát, és egy kis pirospaprikát és a többi fűszert is, ízlés szerint. A fokhagymát kis lyukú reszelőn belereszeljük.

Elkészítjük a habarást, a tejfölből és a lisztből.

Körülbelül 10-15 percig főzzük, majd hőkiegyenlítéssel hozzáadjuk a tejfölös habarást is, ezután még pár percig, kevergetés mellett főzzük, és kész is.