Hozzávalók / 10 adag

4 db mézes tésztalap
1.5 l tej
2 bögre búzadara (kb. annyi volt, de nem mértem le)
2 ek cukor
1 csomag vaníliás cukor
1 kávéskanál fahéj
250 g margarin
10 ek sárgabaracklekvár
10 dkg csokoládé
3 ek kókuszolaj

Elkészítés

A tejet felrakjuk melegedni, mehet bele a cukor, vaníliás cukor és egy kevéske só. Ha már forr, annyi grízt adunk hozzá, hogy egy nagyon sűrű tejbegríz legyen belőle. Ha kész, hideg vízben hűtsük ki minél hamarabb.

Amikor normálisan meghűlt, hozzáadunk egy kocka margarint (darabokban) és egy kis fahéjat. Jó alaposan dolgozzuk el egy fakanállal (mondjuk mi a krumplinyomót is bevetettük), karedzést ki is lehet pipálni.

Kezdhetünk rétegezni. Az első tésztát megkenjük lekvárral, rákenjük a gríz harmadát. Arra egy tészta és csak gríz. A következő tésztára szintén kenünk lekvárt is a gríz alá (azért hagytam ki egy réteg lekvárt, nehogy túl édes legyen), és tésztával zárjuk a sort.

Ha kész a rétegezés, a csokit összeaprítjuk, és kókuszolajjal (és egy kevéske vízzel) elkezdjük kis lángon olvasztani. Ha szép csomómentes, ráöntjük a tetejére.

1 éjszakát pihentetjük, és kész is. Jó étvágyat hozzá!