Hozzávalók / 4 adag

50 dkg finomliszt
1 kávéskanál só
2.5 dkg élesztő
3 dl tej
4 ek cukor
1 csomag vaníliás cukor
1 db tojássárgája
7 dkg margarin
2 ek porcukor

Sütőzsiradék
5 dl napraforgó olaj

Elkészítés

Az élesztőt felfuttatjuk a langyos tejben 1 ek cukorral.

A liszthez adjuk a sót, a maradék cukrot, a vaníliás cukrot, a felfutott élesztőt, a szobahőmérsékletű margarint és a tojássárgáját.

Alaposan kidagasztjuk. Meleg helyen kb. 1 óra alatt a duplájára kelesztjük.

Lisztezett felületen 1,5 cm vastagra nyújtjuk. Egy közepes méretű, lisztezett pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk.

A korongok közepébe hüvelykujjal lyukat nyomunk úgy, hogy a tészta ne szakadjon át.

Egy magasabb falú edényben felforrósítjuk az olajat. Addig is kel még a tészta.

Közepes lángon, többször megforgatva karamellbarnára sütjük mindkét oldalukat. Vigyázzunk, mert hamar sül.

Konyhai papírtörlőn hagyjuk a felesleges olajat lecsöpögni.

Porcukorral meghintve, bármilyen ízesítésű lekvárral kínáljuk.