Hasonló, mint a tarhonyás hús, csak sokkal egészségesebb.
Hozzávalók / 4 adag
4 db csirke felsőcomb (felkockázva)
2 ek napraforgó olaj
1 közepes db vöröshagyma
1 teáskanál só
1 közepes db paradicsom
1 közepes db tv paprika
1 teáskanál fűszerpaprika
125 g hajdina (1 tasak hajdina)
1 l víz (a hajdina főzéséhez)
1 teáskanál só (a hajdina főzéséhez)
Elkészítés
A vöröshagymát apró kockákra vágjuk, s megdinszteljük az étolajon. Rászórjuk az őrölt pirospaprikát, majd megkeverjük, s belerakjuk az apróra összekockázott csirkecombokat. Rászórjuk a sót, s kevergetjük, hogy kicsit megpiruljon, majd felöntjük kb. 3 dl vízzel. 4 felé vágjuk a paradicsomot, paprikát, és azokat is belerakjuk. Néha megkevergetjük. Kb. fél óra alatt elkészül.
A maradék csirkecomb csontját lefagyasztjuk, s jó lesz húslevesbe vagy zöldborsólevesbe.
Amíg fő a pörkölt, az 1 liter vizet felforraljuk, belerakjuk a teáskanál sót, s 1 tasak hajdinát a leírás szerint megfőzünk benne.
Ha megfőtt a hajdina, s lecsepegtettük, akkor levágjuk a zacskó tetejét, s rászórjuk a kész pörköltre, s kb. még 5 percig főzzük.
Jól átkeverjük, s el is készült a hajdinás húsunk.
0 Megjegyzések