Ez a recept egy próba volt évekkel ezelőtt, a lányaim tortellinit akartak enni, de nem volt otthon. Arra gondoltam, hogy a derelyetésztát is bármiféle töltelékkel elkészíthetném, és nem csak édesen. Azóta kedvelt ételünk.
Hozzávalók / 3 adag
40 dkg finomliszt
2 db tojás
200 g ricotta
1 teáskanál snidling
300 ml paradicsomszósz
3 gerezd fokhagyma
100 g parmezán sajt
1 marék bazsalikom
1 kk oregánó
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
100 g rukkola
3 dl víz
1 ek olívaolaj
Elkészítés
Lisztből, tojásból, 1 csipet sóból és 2 dl vízből rugalmas tésztát gyúrunk.
A ricottát összekeverjük az apróra vágott snidlinggel.
A tésztát lisztezett gyúródeszkán vékonyra nyújtjuk, és egyik felét megpakoljuk egymástól egyenlő távolságban a ricottával, a másik üres felét ráhajtjuk. A halmok között óvatosan lenyomjuk a tésztát, majd derelyevágóval szépen feldaraboljuk. Lobogó, sós vízben kifőzzük.
Ezalatt egy kevés olívaolajon megdinszteljük a zúzott fokhagymát, ráöntjük a paradicsomszószt (legjobb, ha friss paradicsomot pürésítünk). Fűszerezzük friss, finomra vágott bazsalikommal, oregánóval, sóval, borssal. Ha túl sűrű, vízzel hígítjuk. Lassú tűzön 15 percet főzzük.
Ha elkészült, a forró derelyékre locsoljuk a paradicsomszószt, megszórjuk ízlés szerint rukkolával és parmezánnal.
0 Megjegyzések