Hozzávalók / 4 adag

30 dkg fagyasztott málna (vagy eper, barack, meggy, stb.)
4 ek tejföl (jól pakoljuk meg a kanalat, ne spóroljunk vele!)
125 g natúr joghurt (1 kis pohár)
4 ek cukor

Elkészítés

A hozzávalókat késes aprítóba tesszük, és a géppel összekeverjük (a gyümölcsöt fagyott állapotban tesszük bele). Ha nincs késes aprítónk, turmixgépet is használhatunk. Érdemes először csak kb. fél adagot tenni az aprítóba, és apránként hozzátenni a többit, úgy könnyebben megbirkózik vele. Azonnal fogyaszthatjuk, de ha szépen gombócolni szeretnénk, akkor tegyük be fél órára a mélyhűtőbe.

A hozzávalók arányain ízlés szerint változtathatunk (pl. barackhoz elég kevesebb cukor, de a savanyúbb meggyhez lehet kicsit többet tenni).