Ez a lebbencsleves mindig a gyerekkoromra emlékeztet. Anyukám gyakran főzött ilyet. Nagyon szerettük. Pár éve én is gyakran megfőzöm.
Hozzávalók / 4 adag
2 ek napraforgó olaj
1 közepes db vöröshagyma
15 dkg burgonya
10 dkg tészta (lebbencstészta)
8 dkg gyulai kolbász (10 szelet)
1 teáskanál fűszerpaprika
1 kávéskanál só (ízlés szerint)
1 csipet fehér bors
1 csipet őrölt fűszerkömény
2 db babérlevél
1.5 l víz
Elkészítés
A vöröshagymát apróra összekockázzuk, s rászórjuk a lábosban lévő étolajra, majd gázon üvegesre pirítjuk. Utána rászórjuk a tésztát, azt is pirítjuk kicsit, néha megkevergetjük, majd félrehúzzuk. Megszórjuk pirospaprikával, s ráöntjük a vizet. Visszatesszük a gázra, s belerakjuk a felkockázott krumplit, s hozzászórjuk a sót, a borsot és az őrölt köménymagot, valamint belerakjuk a babérlevelet is.
Nagy lángon addig főzzük, amíg elkezd forrni, akkor lerakjuk takaréklángra, s főzzük kb. 20-25 percig, közben néha megkevergetjük. Félidőben belerakjuk a kolbászkarikákat is, majd megkóstoljuk. Ha szükséges, még rakunk bele sót.
Amikor letelt a 20-25 perc, leellenőrizzük, s ha úgy érezzük, hogy megpuhult a krumpli és a tészta is, akkor elzárjuk alatta a gázt, s el is készültünk.
0 Megjegyzések