Hozzávalók / 4 adag
2 ek kacsazsír
1 nagy db vöröshagyma (felkarikázva)
3 közepes db paprika
0.5 db hegyes erős paprika
6 közepes db paradicsom
50 dkg csirkemáj
1 doboz cannellini bab konzerv (23 dkg)
23 dkg vörösbab (1 doboz)
só ízlés szerint
Elkészítés
Feldaraboljuk a zöldségeket és a megtisztított májat. A babot átöblítjük, leszűrjük.
A kacsazsíron először a paprikát kezdjük pirítani, majd pár perc után hozzáadjuk a karikára vágott hagymát. (Már ekkor meghintjük egy pici sóval.)
Amikor a paprika félig roppanós lett, mehet rá a paradicsom. Egyet rottyan, és a felkockázott májat is hozzáadjuk. Újra sózzuk. Nagyjából 20 perc alatt omlósra pirul.
Óvatosan összeforgatjuk a kétféle babbal, megvárjuk, amíg összemelegszik, de már nem főzzük tovább.
0 Megjegyzések