Hozzávalók / 3 adag

Csirke
1 ek napraforgó olaj
50 dkg csirkemell filé
2 ek natúr joghurt (krémesebb)
1 teáskanál curry por
1 kávéskanál kurkuma (por)
2 cm gyömbér
1 teáskanál gyömbérpor
1 kávéskanál római kömény
1 db babérlevél (darabokra törve)
1 kávéskanál koriandermag
3 db szegfűszeg
5 db zöld kardamom
1 teáskanál por állagú zöld kardamom
chili ízlés szerint
só ízlés szerint
4 gerezd fokhagyma

Fűszeres rizs
1 ek napraforgó olaj
2 bögre basmati rizs (a legjobb pakisztáni/indiai boltból beszerezve)
2 db szegfűszeg
0.5 db fahéjrúd (fél rúd, nem helyettesíthető porral)
só ízlés szerint
4 db zöld kardamom
1 db babérlevél (darabokra törve)
1 kávéskanál római kömény
7 dl víz (kb.)

Chapati kenyér
1 bögre teljes kiőrlésű liszt (a legjobb pakisztáni/indiai boltból beszerezve)
1 kávéskanál só
1 dl langyos víz (amennyit felvesz a tészta)

Elkészítés

Csirke
A csirkét kockákra vágjuk, és félretesszük.

Az egész fűszereket (római kömény, babérlevél (darabokra törve), koriandermag, szegfűszeg, zöld kardamom) forró olajban 2-3 percig pirítjuk, majd hozzáadjuk a csirkét. Nagyobb lángon pirítjuk, forgatjuk, amíg aranybarna nem lesz.

Előkészítjük a többi fűszert egy tálba (curry por, kurkuma, gyömbér kis kockákra vágva, gyömbérpor, zöld kardamompor, chili, só, fokhagyma kis kockákra vágva). Amikor a csirke aranybarna, hozzáadjuk a fűszereket, és felöntjük egy pici vízzel.

Pár perc forralás után hozzáadunk egy evőkanál joghurtot, majd jól elkeverjük, és hozzáadjuk a második evőkanál joghurtot is. Kis lángon puhára főzzük a húst.

Fűszeres rizs
Átmossuk a rizst háromszor, majd beáztatjuk legalább egy fél órára (hogy éppen csak ellepje a víz).
Kis forró olajon megpirítjuk a fűszereket, majd ráöntjük a rizst, és pár percig pirítjuk.

Felöntjük annyi vízzel, hogy kb. 2 cm-rel több legyen a rizsnél, és kis lángon főzzük.

Amikor a rizs és a víz egy szintbe ért, lefedjük, és tovább főzzük.

Amikor elfő a víz, és készen van a rizs, letakarva pihentetjük.

Chapati kenyér
A teljes kiőrlésű lisztet (fontos a teljes kiőrlésű! fele arányban lehet keverni sima liszttel) a sóval összekeverjük, majd apránként hozzáadva a vizet tésztát gyúrunk belőle. Az a jó tészta, ami nem ragad a kezünkhöz, de nem is száraz.

Letépünk egy darabot a tésztából, közepes golyót formálunk belőle, majd lisztben megforgatjuk.

Nyújtódeszkán óvatosan elkezdjük nyújtani, nagyon vékonyra. Ha kinyújtottuk, lerázzuk róla a lisztet (különben odaég a serpenyőhöz).

Palacsintasütőn, zsiradék nélkül mindkét oldalát 1-2 perc alatt megsütjük.

Amint kész van, az egyik felét bevajazzuk. Jó étvágyat!