Hozzávalók / 4 adag

1 nagy db cukkini
1 kg darált csirkecomb (de ugye cukkiniméret-függő)
3 ek olívaolaj
1 közepes db lila hagyma
2 gerezd fokhagyma
só ízlés szerint
bors ízlés szerint (tarka)
citromfű ízlés szerint
kakukkfű ízlés szerint
4 ek ketchup
2 ek barbecue szósz
4 ek tejföl
10 dkg mozzarella
10 dkg parenyica sajt
3 ek ketchup

Elkészítés

A cukkinit megmossuk, félbevágjuk és kikaparjuk a belsejét. Egy vékony réteget levágunk az "aljáról is", hogy ne libegjen a tepsin.

A hagymákat aprítjuk, olajon üvegesre pároljuk. Belerakjuk a húst, fehéredésig forgatjuk. Hozzáadjuk a fűszereket, és elfőzzük a levet, amit ereszt. Ha kész, rányomjuk a ketchupot és a bbq szószt.

A cukkini egyik felébe belekanalazzuk a hús felét. A maradékhoz hozzáadjuk a tejfölt, azzal megtöltjük a másik cukkinit is (én előbb abba fektettem néhány szelet sertéssonkát, de ez csak kis plusz).

A piros húsra parenyicát raktam, a tejfölösre mozzarellát. 180 fokos sütőben kb. 20-30 percig sütjük alsó-felső fokozaton. Jó étvágyat!