Hozzávalók / 2 adag

1 nagy db padlizsán
50 ml olívaolaj
20 dkg mozzarella
10 dkg cheddar sajt
40 dkg paradicsomszósz
5 dkg parmezán sajt
10 g bazsalikom (friss, ha lehet)
1 teáskanál fokhagymapor
0.5 teáskanál chilipehely
só ízlés szerint
bors ízlés szerint

Elkészítés

Mossunk meg egy nagyobb padlizsánt, a két végét vágjuk le, és kb. 1 cm vastagságú karikára szeleteljük fel. Sózzuk be mindkét felét, és hagyjuk állni kb. 20 percig.

Egy itatós papírral óvatosan töröljük le a nedvességet a padlizsánról, majd kenjük be olívaolajjal őket, és tegyük 180 fokra előmelegített sütőbe kb. 20-25 percre

Közben állítsuk össze a szószt: Tálba tegyük a paradicsomszószt, a lereszelt parmezánt, az összecsíkozott bazsalikomot, fokhagymaport, sót, borsot, csilipehelyt, majd jó alaposan keverjük össze a hozzávalókat.

Vegyük ki a sütőből a padlizsánokat, és tegyünk minden karikára elegendő szószt, majd szórjuk meg reszelt mozzarellával és reszelt cheddar sajttal. Mehet vissza a sütőbe 1-2 percre, hogy a sajt szépen ráolvadjon, és már kész is.