A férjem kedvenc édessége! Tökéletes bármilyen alkalomra, mert nagyon egyszerű elkészíteni, mégis nagyon finom!
Hozzávalók / 8 adag
Piskóta
6 db tojás
6 ek finomliszt
6 ek cukor
1 csomag sütőpor
2 ek cukrozatlan kakaópor
1 dl napraforgó olaj
Túrókrém
20 dkg margarin
15 dkg porcukor
50 dkg tehéntúró
1 citromból nyert citromhéj
2 csomag vaníliás cukor
Zselé
8 dl szénsavas narancsos üdítőital
2 tasak vaníliás pudingpor
2 ek porcukor (elhagyható)
Elkészítés
Piskóta
Szétválasztjuk a tojásokat.
A sárgáját a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a lisztet, a sütőport, a kakaóport és az étolajat. Csomómentesre keverjük.
A fehérjéből kemény habot verünk, és óvatosan belekeverjük az előző masszába.
Vajjal kikent, kilisztezett (vagy sütőpapírral bélelt) tepsibe öntjük, és tűpróbáig sütjük (nálam ez előmelegített sütőben 180 fokon 25 perc).
Túrókrém
Amíg sül a piskóta, elkészítjük a túrós krémet. A margarint a porcukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a túrót és a reszelt citromhéjat, és alaposan elkeverjük.
A megsült és kisült piskóta tetejére borítjuk, és szépen eloszlatjuk.
Zselé
A zseléhez a pudingport az üdítővel csomómentesre keverjük, majd addig főzzük, amíg besűrűsödik. (Ebbe tehetünk még 2-3 ek. porcukrot, én nem szoktam).
A tűzről levéve megvárjuk, hogy egy kicsit hűljön. Ha már nem forró, akkor a túrókrém tetejére öntjük.
Pár órára hűtőbe tesszük!
0 Megjegyzések