Hozzávalók / 4 adag

A házi tésztához
660 g rétesliszt
4 csipet só
8 db tojás

A szószhoz
40 dkg hámozott konzerv paradicsom
1 kis db vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
2 db kisebb pepperoni
só ízlés szerint
frissen tört fekete bors ízlés szerint
2 teáskanál olívaolaj
10 dkg pecorino sajt
1 csokor petrezselyem

Elkészítés

A finomra vágott fokhagymát és a vöröshagymát olívaolajon megfuttatjuk.

Hozzáadjuk a paradicsomot, sózzuk-borsozuk, és belemorzsoljuk a peperoncinot. Összefőzzük. (A végén lehet egy kicsit botmixerrel is rásegíteni, ha lennének még benne nagyobb paradicsomdarabok.)

Míg a mártás elkészül, kifőzzük a házi tésztát.

A tésztát összeforgatjuk a mártással, apróra vágott petrezselyemmel és pecorino forgácsokkal meghintve tálaljuk.