Hozzávalók / 4 adag
A házi tésztához
660 g rétesliszt
4 csipet só
8 db tojás
A szószhoz
40 dkg hámozott konzerv paradicsom
1 kis db vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
2 db kisebb pepperoni
só ízlés szerint
frissen tört fekete bors ízlés szerint
2 teáskanál olívaolaj
10 dkg pecorino sajt
1 csokor petrezselyem
Elkészítés
A finomra vágott fokhagymát és a vöröshagymát olívaolajon megfuttatjuk.
Hozzáadjuk a paradicsomot, sózzuk-borsozuk, és belemorzsoljuk a peperoncinot. Összefőzzük. (A végén lehet egy kicsit botmixerrel is rásegíteni, ha lennének még benne nagyobb paradicsomdarabok.)
Míg a mártás elkészül, kifőzzük a házi tésztát.
A tésztát összeforgatjuk a mártással, apróra vágott petrezselyemmel és pecorino forgácsokkal meghintve tálaljuk.
0 Megjegyzések