Hozzávalók / 4 adag

400 g spagetti tészta
4 db tojássárgája
1 db tojás
10 dkg pancetta (vagy bacon)
8 dkg pecorino sajt (vagy parmezán)
0.5 ek vaj
fekete bors ízlés szerint
1 teáskanál só

Elkészítés

A tésztát fogkeményre főzzük.

A tojássárgákat az egész tojással kézi habverővel erősen felverjük, hozzáadjuk a kis lyukú reszelőn lereszelt sajtot, és ezzel is kikeverjük. Sózzuk, borsozzuk.

A sonkát vagy bacont ropogósra pirítjuk.

A kifőtt tésztát még melegen ráöntjük a kisült szalonnára,majd ráöntjük a tojásos szószt és kevergetjük, amíg szépen fel nem veszi a tészta a szószt. Semmi ne legyen forró, mert a tojás kicsapódik, és így rántottás lesz a tésztánk. Végül a hideg vajat elkeverjük benne.

Ha szükséges, a tészta főzővizével hígíthatjuk.