Hozzávalók / 8 adag
A tésztához
3 db főtt tojás
350 g tészta (fodros nagykocka)
20 dkg sonka
2 közepes db újhagyma
30 dkg sajt
Az öntethez
5 dkg vaj
2 evőkanál finomliszt
3 dl tej
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
szerecsendió ízlés szerint
200 g tejföl
Elkészítés
A tésztához
A tojásokat keményre, a tésztát félkeményre főzzük.
Egy vajjal kikent tepsibe öntjük a tészta harmadát, majd a felkockázott sonka harmadát, az apró karikákra vágott hagyma felét és a felszeletelt tojásokat.
Meglocsoljuk a mártás felével, majd jöhet még egy réteg.
A tepsi tetejét a reszelt sajttal és a fennmaradó szósszal zárjuk, majd 200 fokos sütőben kb. 30 percig sütjük.
Az öntethez
Egy kis lábasban a vajat felolvasztjuk, majd beleszitáljuk a lisztet. Gyors kavarás mellett aranybarnára pirítjuk, majd fokozatosan belekeverjük a tejet.
Levesszük a tűzről, fűszerezzük, majd elkeverjük benne a tejfölt.
0 Megjegyzések