Hozzávalók / 8 adag

A tésztához
3 db főtt tojás
350 g tészta (fodros nagykocka)
20 dkg sonka
2 közepes db újhagyma
30 dkg sajt

Az öntethez
5 dkg vaj
2 evőkanál finomliszt
3 dl tej
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
szerecsendió ízlés szerint
200 g tejföl

Elkészítés

A tésztához
A tojásokat keményre, a tésztát félkeményre főzzük.

Egy vajjal kikent tepsibe öntjük a tészta harmadát, majd a felkockázott sonka harmadát, az apró karikákra vágott hagyma felét és a felszeletelt tojásokat.

Meglocsoljuk a mártás felével, majd jöhet még egy réteg.

A tepsi tetejét a reszelt sajttal és a fennmaradó szósszal zárjuk, majd 200 fokos sütőben kb. 30 percig sütjük.

Az öntethez
Egy kis lábasban a vajat felolvasztjuk, majd beleszitáljuk a lisztet. Gyors kavarás mellett aranybarnára pirítjuk, majd fokozatosan belekeverjük a tejet.

Levesszük a tűzről, fűszerezzük, majd elkeverjük benne a tejfölt.