Hozzávalók / 4 adag
50 dkg leveles tészta (mirelit)
9 db sárgabarack (kisebb)
10 g cukor
10 g dió
1 db tojás (kenéshez)
1 ek porcukor (tetejére)
Elkészítés
Leveles tésztát kiengedés után fél cm vastagságúra nyújtjuk. Egy nagyobb pogácsaszaggatóval (nálam ez 7 cm átmérőjű) köröket szúrunk ki belőle. A körök felének közepét kiszúrjuk egy kisebb szaggatóval (nálam ez 4.5 cm átmérőjű). Csak a nagy körökre és a nagy körgyűrűre van szükség.
A kiszúrt kis köröket újból összedolgozzuk a tésztacakkokkal, és újból szaggatjuk a tésztát. Arra kell ügyelni, hogy egyforma számú kör és körgyűrű legyen.
A nagy köröket sütőlapra helyezzük, megkenjük tojással, és a közepére cukrot szórunk. Erre fél sárgabarackot helyezünk, melynek közepébe egy negyed diót teszünk.
A sárgabarack köré tesszük a tésztagyűrűt, és kissé rányomkodjuk. Ezután a tészta és a barackok tetejét megkenjük felvert tojással.
Előmelegített sütőbe tesszük, és aranybarnára sütjük. A kész kosárkákat bőven megszórjuk porcukorral és langyosan kínáljuk.
0 Megjegyzések