Csak egy spontán ötlet alapján készült el ez a torta. Anno kész epertorta-krémből készítettem hasonlót. Gondoltam, megalkotom most saját elképzelés alapján.

Hozzávalók / 10 adag

piskóta
6 db tojás
100 g cukor
1 csomag vaníliás cukor
1 csipet só
6 ek finomliszt
1 teáskanál sütőpor

krém
500 ml epres gyümölcsjoghurt
600 ml habtejszín
2 csomag habfixáló
6 db lapzselatin
400 g tejcsokoládé
100 g fehér csokoládé
1 ek napraforgó olaj
300 g eper (a töltelékhez)
2 csomag vaníliás cukor
350 g eper (a díszítéshez)

Elkészítés

A tojásokat különválasztjuk, a fehérjét a cukorral, vaníliás cukorral, csipet sóval kemény habbá fölverjük. Hozzáadjuk a sárgáját, amivel jól összekeverjük, majd a lisztet és a sütőport is hozzákeverjük.

Egy sütőpapírral kibélelt, 24 cm-es tortaformába öntjük, és előre fölmelegített sütőben 200 fokon megsütjük. Ha kihűlt a piskóta, három lapra fölvágjuk.

Egy megfelelő edényben vízgőz fölött megolvasztjuk a csokoládét, és a 350 g epert, ami a díszítéshez szükséges, belemártogatjuk, majd egy sütőpírra helyezzük. Miután megszilárdult a csokoládé. Fölolvasztjuk a fehér csokoládét is, és díszítjük vele a csokoládéval bevont epreket.

A maradék csokoládét a meleg víz fölött tároljuk, és 1 evőkanál napraforgó olajat hozzákeverünk.

A zselatinlapokat megáztatjuk hideg vízben, majd kinyomkodjuk belőle a vizet. Egy lábasba tesszük, és alacsony hőfokon fölmelegítjük.

200 ml habtejszínt jól fölhabosítunk, és hozzákeverjük az eperjoghurtot. Egy kevés krémet a fölolvasztott zselatinlapokhoz adunk, jól összekeverjük, és hozzákeverjük a krémhez. A 300 g epert apró darabokra fölvágjuk, és a krémbe keverjük.

A tortasütő-karikát ráhelyezzük egy tálcára, majd egy lapot belehelyezünk. Kanál segítségével az olvasztott csokoládéval megkenjük a lap tetejét, majd az epres krém majdnem felét is rákenjük (tetejére is hagyunk egy keveset).

A második lapot ráhelyezzük, és újból megismételjük az eljárást. A harmadik lappal befedjük, és a lapot szintén csokoládéval és a krémmel megkenjük. Pár órát hűtőben hűtjük.

Eltávolítjuk a tortasütő-karikát. A tejszínt a habfixáló és vaníliás cukor hozzáadásával jól fölhabosítjuk, és körbevonjuk a tortánkat. Kb. 30 percig hideg helyen tároljuk, majd díszítjük a csokoládéval bevont eprekkel.