Ízeiben nagyon finom ételt kapunk. Én szoktam úgy is variálni, hogy néha változatos legyen az íze: egy púpozott evőkanál paradicsompürét a készre pirított hagymákhoz keverek, és úgy adom hozzá a morzsát.
Hozzávalók / 4 adag
800 g lazac (tengeri)
40 g vaj
4 ek olívaolaj
8 dkg panko
1 közepes fej vöröshagyma
1 kis fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 teáskanál kakukkfű
1 ek petrezselyem (púpozott)
1 ek citromlé
bors ízlés szerint
50 ml fehérbor
só ízlés szerint
20 g vaj (a forma kikenéséhez)
Elkészítés
Egy serpenyőbe vajat és olívaolajat öntünk, és enyhén megpirítjuk az apróra fölvágott vöröshagymákat és a fokhagymát.
Hozzáadjuk a pankot, kakukkfüvet, borsot, petrezselymet, és jól összekeverjük.
Közben kivajazunk egy megfelelő méretű sütőformát, belehelyezzük a tengeri lazacfilét. Sóval, borssal fűszerezzük. Majd a citrom levét is rácsöpögtetjük, és aláöntjük a bort.
Majd a filére az elkészített panko morzsát is ráhalmozzuk.
Előre fölmelegített sütőben 200 fokon kb. 12-14 percig sütjük.
0 Megjegyzések