Nálunk népszerűbb, mint a pizza. Ráadásul vendégváráshoz is tökéletes. A tölteléket sokszor variálom, attól függően, mi van itthon.
Hozzávalók / 6 adag
tészta
80 dkg finomliszt
5 dkg friss élesztő
4 dl tej
1 teáskanál só
1 teáskanál cukor
2 dl napraforgó olaj

töltelék
2 gerezd fokhagyma
330 g tejföl
1 közepes db lila hagyma
140 g csemegekukorica (1 konzerv)
30 dkg csirkemell sonka
30 dkg trappista sajt
1 teáskanál oregánó (elhagyható)

tetejére
2 ek tejföl
1 db tojássárgája
3 ek szezámmag

Elkészítés

A tejet fellangyosítjuk. 1 dl tejbe beletesszük a cukrot és a friss élesztőt, felfuttatjuk.
Egy tálban összekeverjük a tészta száraz hozzávalóit, hozzáöntjük a felfuttatott élesztőt, az étolajat és a maradék langyos tejet. Bedagasztjuk.

Konyharuhával letakarva vagy kelesztő tálba téve meleg helyen a duplájára kelesztjük,

A tésztát megfelezzük, mert nem lehet egyben kinyújtani. Vékonyra nyújtjuk (lisztezett deszkán).

A fokhagymát összetörjük, és összekeverjük a tejföllel, ezzel a keverékkel megkenjük a tésztát.

A csirkemell sonkát (vagy párizsit) nagy lyukú sajtreszelőn lereszeljük, és rátesszük a megkent tésztára. Rápakoljuk az apróra kockázott lila hagymát, a kukoricát, és rászórjuk a lereszelt sajtot. Megszórjuk egy kis oregánóval.

Feltekerjük, és éles, nedves késsel háromszögekre vágjuk.

Összekeverjük a tejfölt a tojássárgájával. Ezzel megkenjük a háromszögek tetejét, és jól megszórjuk szezámmaggal.

Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, és előmelegített sütőben 180 fokon 20 percig sütjük.

Ezt megismételjük a másik adag tésztával is.