Mi sajnos elég kevés mákot fogyasztunk, pedig magas vastartalma miatt nagyon egészséges. Egyszerű és isteni sütemény. Vigyázat, nehéz abbahagyni! 

Hozzávalók / 5 adag

20 dkg cukor
12 dkg vaj
4 db tojás
50 ml vörösbor (kb. 5 evőkanál)
2 ek rum
20 dkg mák (darált)

Elkészítés

A cukrot elkeverjük a vajjal és a tojások sárgájával.

Beleöntjük a vörösbort és a rumot, elkeverjük. Ezután beledolgozzuk a darált mákot is.

A négy tojásfehérje felvert habját óvatosan beledolgozzuk.

Alufóliával kibélelünk egy őzgerinc formát (szépen az oldalára simogatjuk), majd (akár félbevágott szilvákat is tehetünk a tetejére) alacsony hőmérsékleten tűpróbáig jól átsütjük.