A cukkinis rakott újkrumpli hús nélkül is fantasztikus és laktató.

Változtass bátran a jól megszokott rakottkrumpli-recepteden. Ez a variáció nem hizlal annyira, mint a hagyományos. A cukkinitól és a fűszerektől pedig nagyon ízletes lesz.

Az újkrumplit is érdemes pár percig előfőzni, így jelentősen csökkentheted a sütési időt. Salátával kiadós, egyszerű egytálételnek, hússal tálalva pedig izgalmas köretnek is remek.

Hozzávalók:

* 60 dkg krumpli
* 50 dkg cukkini
* 10 dkg gouda sajt
* 10 dkg trappista sajt
* 2 dl tejszín
* 2 gerezd fokhagyma
* 2 ág kakukkfű
* só
* bors
* szerecsendió
* olívaolaj

Elkészítés: 

A krumplit kapargasd meg, majd enyhén sós vízben főzd félig puhára a forrástól számítva körülbelül öt perc alatt. Szűrd le, hagyd langyosra hűlni, és szeleteld fél centi vastag karikákra. A zsenge cukkinit mosd meg, majd szeleteld vékonyra.

Egy tűzálló tálat kenj ki olajjal, majd a cukkinit és a krumplit felváltva, egymást félig takarva rétegezed bele. Közben sózd és borsozd meg a zöldségeket. A tejszínt keverd össze a zúzott fokhagymával, a szerecsendióval, majd öntsd le vele a cukkinit és a krumplit. Reszeld rá a kétféle sajtot, és szórd meg kakukkfűvel. Told forró sütőbe, és 180 fokon süsd meg 25 perc alatt.